maanantai 23. huhtikuuta 2007

HUOMENNA

Mies on aivan liian kaunis. Naisten mielestä hän on komea, mutta miesten mielestä hän on aina ollut liian kaunis. Mies koittaa peittää kauneuttaan halvoilla rähjäisillä vaatteilla ja viikon parransängellä, mutta se vain korostaa hänen kauneuttaan. Mies istuu yksin kapakassa ja juo paukkua, koska hänestä olut maistuu veteen sekoitetulle ruisleivälle. Miehelle kaikki on aina ollut helppoa. Hän on ollut niin älykäs, että hän ei ole koskaan joutunut ajattelemaan. Hän ei ole koskaan joutunut ansaitsemaan rakkautta vaan se on aina tullut hänen luokseen. Hänellä on aina ollut helppoa. Nyt mies on työtön ja aurinko paistaa. hän juuri käynyt nostamassa ansio-sidonnaisen päivärahansa ja juuri nautittu lounas täyttää hänen vatsansa. Hänellä on kaikki hyvin.
Ilta on vasta nuori kun nainen tulee hänen pöytäänsä istumaan. Nainen, jolla on arvokas auto ja oma ura. Nainen, jolla on varmaankin menestyvä kiireinen mies. Nainen ehdottaa kaikenlaista. Pikaista poistumista ravintolasta, vetäytymistä yksityistiloihin. Intiimiä iltaa kaikin aktiviteetein.
Mies sanoo ei, jälleen kerran. Mies ehdottaa tilalle pikaista vetäytymistä asunnolleen, rauhallista TV-iltaa ja siivoamista ja tiskaamista heti aamusta. Nainen vuorostaan kieltäytyy ja sisimmässään mies tietää, että hänellä ei ole koskaan mahdollisuutta saada ...tavallista naista.

1 kommentti:

Kami kirjoitti...

Tämä ja ylihuomenna on ne mitkä hykerryttävät eniten. Ylihuomenna -novellista tuli etäisesti mieleen Juha Seppälän eräs novelli. Kaikille tulee tilaisuus loistaa. Edes kerran.

Tunnen pientä hengenheimolaisuutta tätä tämän jutun tyyppiä kohtaan. Tosin en ole kaunis.